Glumci

Stručni suradnici

Ivan Baranović

Rođen sam u Splitu. Odrastao sam na glazbi Novog vala nošen energijom s tribina i sportskih terena Poljudske ljepotice i splitskih Gripa 90-ih. Nakon završene gimnazije odlazim u Zagreb u kojem započinje novo poglavlje mog života. U Zagrebu, osim mjesta i ljudi koji su me promijenili, magistriram farmaciju na Farmaceutsko - biokemijskom fakultetu. Međutim, kemija između mene i glume je bila jača.

Vratila me u rodni Split, gdje upisujem i diplomiram glumu na Umjetničkoj akademiji pod mentorstvom profesora Milana Štrljića s predstavom “Roko i Cicibela”,a prema scenariju Miljenka Smoje. Predstavu sam producirao sam i s njom ostvario preko 50 izvedbi. Imao sam čast i sreću igrati u svim splitskim kazalištima, a osim kazališta okušao sam se i ispred kamere te na radiju.

Duboko uvjeren u terapeutsku moć umjetnosti, 2017. godine pridružujem se “Crvenim nosovima – Klaunovima doktorima” kao animator/klaun gdje pohađam brojne međunarodne edukacije, predavanja te radionice iz područja komedije i skeča. Nakon ostvarenja statusa priznatog samostalnog umjetnika, osnivam Kazališnu družinu “RITAM IGRE”, čiji sam i umjetnički ravnatelj.

Ivana Giove Župa

Ivana Giove Župa je svestrana dramska umjetnica – glumica.

Rođena i odrasla u Splitu, od najranijeg djetinjstva aktivna u dramskim studijima (Mozaik, Kazalište mladih...), diplomirala glumu 200. Prisustvovala raznim edukacijama i stručnim radionicama. Voditeljica dječjeg kazališta Harlekin pri CZK Omiš, gdje ujedno uspješno već 7. sezonu vodi školu glume za djecu. Radi društveno angažirane i aktualne projekte (primjer predstave „Samo reci Ne“ koja problematizira problem narkotika i alkohola među mladima...).

Za svoj rad nagrađena je OSOBNOM nagradom Grada Omiša. Igra u predstavama profesionalnog Teatra Mali princ Omiš, među kojima posebno treba izdvojiti dvije monodrame (jer su najteži scenski oblik). Jedina monodrama na svijetu nastala prema facebook statusima M.Bauk „JA SAM DAMA..“ koja je gostovala na brojnim festivalima po Hr i regiji, kao i na Festivalu glumca (među 15 najboljih predstava u Hr) i sudjelovala na Međunarodnoj TEDX konferenciji - kao „ideja vrijedna širenja“. I druga, izuzetno komplicirana a ujedno aktualna „KLYTAIMESTRA“ M.Matkovića. Iza sebe ima preko 20 vrlo uspješnih premijera i niz uloga.

Dugogodišnja dobrovoljna darivateljica krvi, volonterka u raznim udrugama, glumica, voditeljica, „multipraktik“ u CZK Omiš (glumica, dizajnerica, scenograf, kostimograf, PR... sve po potrebi). Brzo se prilagođava na novonastale situacije, voli izazove i mrzi nepravdu. Već 6 god. aktivna klaunesa Dr.Cmok.

Misao vodilja; „RAZUMAN SE ČOVJEK PRILAGOĐAVA SVIJETU, NERAZUMAN NASTOJI SVIJET PRILAGODITI SEBI, STOGA SAV NAPREDAK OVISI O NERAZUMNOM ČOVJEKU!“ -Apolitična, ali ima svoj stav i voli pomalo pripadati „nerazumnima“.

Pere Eranović

Pere Eranović rođen u Trogiru 23.04.1990.

Osnovnu školu i srednju Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju ''Don Frane Bulić'' završava u Splitu a 2009. godine upisuje studij glume na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu.

2014. godine diplomira monodramom ''Priče iz Vukovara'' koja uskoro postaje repertoarna predstava splitskog HNK u čiji ansambl drame Pere ulazi 2015. godine. S ''Pričama iz Vukovara'' obilazi Hrvatsku, BiH te daleku Kanadu, a 2016.godine mu donosi nagradu Ivo Fici za najbolje glumačko ostvarenje do 28 godina na Festivalu glumca u Slavoniji.

U HNK je igrao više od 20 uloga od kojih svakako valja istaknuti ulogu Nerona u predstavi ''Kaligula/Britanik'', a koja mu je donijela nominaciju za nagradu Hrvatskog glumišta.

Uz nju, zapaženo ostvarenje imao je glavnom ulogom u mjuziklu ''Bambina'' , jednom od najpopularnijih i najposjećenijih predstava HNK Split. Osim glumom, Pere se aktivno bavi glazbom.

Pjevač je i tekstopisac grupe Croatica te bubnjar heavy metal benda Prevail.

Monika Vuco Carev

Monika Vuco Carev diplomirala je na odsjeku Gluma na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Od 2021. je članica dramskog ansambla Hrvatskog narodnog Kazališta u Splitu, gdje je kao vanjska suradnica ostvarila brojne uloge poput Jean u A mobitel i dalje zvoni…, Monika u Laponiji, Maša u Maloj Moskvi, Bernardette u Azizu.

Također je glumila u predstavama U… bolje sutra!, Nosorog, Ol smo za jedan dan, Kukci…zaustavljena priča, te u operi Ukleti Holandez, a sve pod produkcijom HNK Split. Glumi u predstavi Molly Sweeney koja je nastala koprodukcijom HNK Šibenik, Umjetničke akademije u Splitu, umjetničke organizacije Mitropa, te udruge slijepih Splitsko- dalmatinske županije.

Od uloga u nezavisnim produkcijama valja izdvojiti ulogu Cicibele koju je ostvarila u kazalištu Ritam igre. 2018. godine nominirana je za Nagradu Hrvatskog glumišta u kategoriji izuzetna ostvarenja mladih umjetnika do 28 godina- ženska uloga za ulogu Molly Sweeney. 2020. godine osvojila je nagradu „Nada Subotić“ za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina na 27. Festivalu glumca ulogom Monika (Laponija, HNK Split).

Glumila je u kratkim igranim filmovima Ritki zrak, te Stavi sjedalicu desno (produkcija Playdrama). Valja spomenuti i trominutni edukativni serija BONTON u sklopu kojeg je snimila 70tak epizoda. Ostvarila je ulogu u njemačkoj kriminalističkoj seriji Der Kroatien Krimi, te u dugometražnom igranom filmu Tereza37. Na umjetničkoj akademiji radi kao vanjski suradnik u svojstvu asistenta.

Slavena Verić

Slavena Verić diplomirana je glumica, ima 25 godina, a studirala je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi profesora Milana Štrljića i Gorana Golovka. Svoj glumački put započela je na daskama Gradskog kazališta mladih u Splitu gdje je pohađala dramsku sekciju za djecu tijekom srednje škole.

Tijekom studiranja, na filmu je debitirala 2018.godine s filmom “Utakmica” Jakova Sedlara. Ostvarila je niz filmskih uloga u studentskim filmovima kolega s odsjeka Filma i videa, a svoje prvo kazališno iskustvo bilježi u glumačkom statiranju u operama “Atlantida” Gorana Golovka i “Trubadur” Roberta Boškovića.

Godine 2019. ostvaruje ulogu Mercy Lewis u predstavi splitskog HNK “Kušnja” pod režijom Neni Delmestre. Od iste godine vodi dramsku sekciju za djecu i odrasle na sceni Teatrina Gradske knjižnice Solin.

Glavnu glumačku ulogu u mjuziklu “Matilda”, produkcije DanSing, bilježi 2020. godine. Nadalje, njezin put nastavlja se u međunarodnoj, talijanskoj filmskoj produkciji s kojom 2021. snima film “Adversariis” u glavnoj ženskoj ulozi.

Katarina Romac

Po stečenom zvanju magistra glume u razdoblju od 2016. godine stekla je pet godina radnog iskustva u autorsko - izvođačkom radu u kazalištima

Ostvarivala je glumačke zadatke u HNK Split, Gradskom kazalištu mladih, Gradskom kazalištu lutaka, kazalištu PlayDrama i u suradnji s kazališnom družinom Ritam igre u ulozi Cicibele. Nagrađivana je u svom izvođačkom radu nagradama za najbolju glumicu 19.

Naj naj naj festivala za ulogu Luce u predstavi Moj razred 2.b u izvođenju GKL Split te na Danima satire kao najbolja mlada glumica do 28 godina za ulogu Katarine u predstavi Kroćenje goropadnice u izvedbi HNK Split.

Također, stekla je iskustvo asistentice na Umjetničkoj alademiji u Splitu pri Odsjeku za kazališnu umjetnost, studij Gluma

Članica ansambla HNK Split postaje 2021.godine.

Jolanda Tudor

Nakon 30 godina profesionalnog glumačkog angažmana, uz preko 60 ostvarenih kazališnih i desetke filmskih uloga, nagrađivana je kao dramaturg i tekstopisac, a autorski se okušala i kao radijski urednik - voditelj, te redatelj i dramski pedagog brojnih scenskih radionica i amaterskih kazališta potvrđujući uvijek nanovo svoju ljubav prema "daskama koje život znače".

U posljednje vrijeme kao priznati samostalni umjetnik uspješno djeluje u svojstvu glumačkog mentora u raznim filmskim i televizijskim produkcijama, te sa zadovoljstvom surađuje i snima studentske filmove i dramske serije.

Matej Sunara

Matej Sunara rođen je 1990. u Splitu. Diplomu prvostupnika novinarstva stječe 2012. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Iste godine seli se u Rim gdje upisuje Fakultet društvenih komunikacija (Facoltà di Scienze della Comunicazione sociale) na Salezijanskom papinskom sveučilištu (Università Pontificia Salesiana). Titulu magistra društvenih komunikacija stječe 2016. s temom Razvoj komunikacijskih vještina djece i adolescenata preko odgojnog kazališta.

Od 2016. radi kao urednik i novinar na Laudato televiziji. Voditelj je Laudatovog TV centra u Splitu. Vlasnik je studija za audiovizualnu produkciju L5S1 produkcija koji se bavi snimanjem reklama, dokumentarnih filmova, reportaža i spotova. Jedan je od autora i voditelja satirične emisije Božanstvena komedija već 6 godina, urednik je i voditelj emisije Živopisi koja se dvaput mjesečno emitira na Laudato televiziji od 2019., a zajedno s Robertom Knjazom napravio je kratki serijal za PlanetSport televiziju imena Domaće nešpricano koji je obrađivao zanimljive nogometne priče i osobe te niželigaške nogometne klubove u Hrvatskoj.

Od 2021. suradnik je Kazališne družine Ritam igre u kojoj će zajedno s Ivanom Baranovićem i Teom Toulom voditi edukativnu radionicu imena IGRA (Igraj, glumi, razvijaj, animiraj) namijenjenu učenicima srednjoškolske dobi u svrhu razvoja komunikacijskih vještina i učenja tehnika javnog nastupa.

Aneta Gotovac

Aneta Gotovac je završila Umjetničku akademiju u Splitu, te je na istoj radila kao stručni suradnik na kolegiju Scenski govor.

Svoju karijeru je započela u mjuziklu Diokles u ulozi Jelene; od tada je igrala u Gradskom kazalištu mladih gdje ostvaruje većinu svojih uloga u predstavama Heidi, Cabaret Splićanke, Propuh papuče i punica, Bolje biti bogat i sretan;

U predstavi Cabaret Splićanke za ulogu Tihane osvojila je na Festivalu glumca nagradu 'Ivo Fici' u kategoriji za najboljeg glumca ili glumicu do 28 godina.

U hnk-u ostvaruje ulogu Mary Waren u predstavi Kušnja;

Uz kazalište glumila je glavnu ulogu u nagrađivanom kratkom filmu Sandra i Marina Igora Jelinovića, filmu Ultra, obrazovnoj emisiji Hrt-a Bon ton;

Alen Čelić

Alen Čelić, rođen 1970. godine u Osijeku, diplomirao je izvedbene umjetnosti na Folkwang Hochschule Essen u Njemačko, radi kao (gostujući) redoviti profesor za scenski pokret na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, gdje predaje mime corporal, osnove mimskog i klaunskog teatra, te stil/forma/žanr na studiju glume i lutkarstva.

Kao slobodni izvođač i koreograf radio je u HNK Split, HNK Osijek i drugim kazalištima, a kao mimičar na VR filmu 'Dislocations'.

Autor je benda New Gondoliers.

Teo Toula

Teo Toula završava srednju medicinsku školu u Splitu, 2014. godine, gdje stječe naziv fizioterapeutskog tehničara.

Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu 2020. godine.

U međuvremenu Svoju karijeru trenera-fizioterapeuta započinje 2018. godine u hotelu Radisson Blu, gdje je do sada uz cjeloviti pristup rješavanja problematike ljudskog tijela pomogao preko 250 osoba svih dobnih skupina poboljšati kvalitetu svakodnevnog života i omogućiti život bez boli i straha od ozljede.

Brojnim formalnim i neformalnim edukacijama povezanima sa strukom unaprjeđuje svoje znanje i kvalitetu.

Zbog svoje predanosti radu s klijentima i timu dobiva nagradu za zaposlenika mjeseca 2019. godine.

Cilj mu je potaknuti što veći broj mladih ljudi na tjelesnu aktivnost, te ih educirati o važnosti provođenja iste i brige o zdravlju.

Đana Krvavica

Đana Krvavica rođena je 21.09.1992. u Splitu.

Studij glume završila je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu.

Tijekom i poslije studija igrala je u nekoliko kazališnih predstava (spomenut ćemo ulogu učenice u predstavi “Instrukcija” Gradskog kazališta mladih Split u režiji Gorana Golovka, ulogu Irine u predstavi “Mala Moskva” u produkciji HNK Split i Playdrame, a u režiji Olje Lozice, tu je i uloga u predstavi “Čovik, zvir, kripost” također u produkciji HNK Split, a u režiji Nenni Delmestre. Igrala je još u predstavama “Ukleti Holandez, “Orestija”, “Nevidljivi grad”, a nastupala je i u mjuziklu “Naša bila štorija”.

Radila je i kao voditeljica dramskih radionica za djecu, mlade i odrasle. Trenutno radi kao vanjska suradnica (voditeljica-novinarka ) na hrvatskom radio Kninu.

Damir Dolina

Damir Dolina - Dizajner videa, rasvjete i tona.

Rođen u Splitu 1977 godine.

Počeo je kao vanjski suradnik Gradskog kazališta mladih - Split 1995.g. za potrebe predstava dramskog studia te poslje i za potrebe profesionalnog ansambla sa preko 20 predstava te preko 350 izvedbi.
Suradnja je nastavljna sa mnogobrojnim amaterskim družinama i profesionalnim kazalištima kao što su Kazališe "Licem u lice"-Split - 5 predstava i oko 300 izvedbi, Kazalište "Ranko Marinković" - Vis - 7 predstava, Umjetnička akademija sveučiliša u Splitu - odijel glume - 9 predstava, Dansing - Split - 6 predstava, te na raznim  projektima kao što su predstave "Mila Gojsalić", "Miljenko i Dobrila", "Hasanaginica", "Kliški boj" i "ČAkavska večer" u organizaciji OŠ Bijaći iz Kaštela sa preko 20 predstava.

Uz kazališni rad bavi se video produkcijom i dizajnom rasvijete, tona za potrebe modnih revija, reklamnih spotova, glazbenih spotova, sportskih natjecanja, televizijskih emisija, pop, rock, jazz i koncerata klasične glazbe te susreta klapskih pjevača već preko 25 godina.

Bruno Dubravec

Bruno Dubravec je student Umjetničke akademije u Splitu, te radi kao freelance fotograf i grafički dizajner.

U suradnji s kreativnim studiom Kazinoti & Komenda, radio je na projektu vizualnog identiteta "Stare gradske vijećnice" te izložbi "Judita 500".

Neke od njegovih fotografskih reportaža, osim na lokalnim portalima, su objavljene na službenoj stranici Redbull-a Hrvatska, Cnbc-a te na Split Tech City-u.

U sklopu udruge Ritam Igre razradio je vizualni identitet, te fotografirao i dizajnirao plakate za predstave „Ženici“ i „Roko i Cicibela“.

Boško Papić

Boško Papić rođen je i odrastao u Splitu, gdje je stekao zvanje magistra ekonomije. Ljubav prema putovanjima i otkrivanju uvela ga je u karijeru u turizmu, gdje je radio na različitim poslovima proteklo desetljeće.

Kao vodič i pratitelj proputovao je tisuće kilometara diljem Hrvatske i Europe, a 2019. s bratom otvara turističku agenciju Temper Travel, namijenjenu modernim putnicima koji žele istražiti Hrvatsku na drugačiji način.

Zaljubljenik u povijest i umjetnost i veliki ljubitelj svega sportskog, Boško surađuje s Ritmom igre u storytelling adaptaciji Roka i Cicibele kao dr. Ivo Tartaglia, najveći splitski gradonačelnik 20. stoljeća.