Radionice

IGRA (Igraj, Govori, Razvijaj, Animiraj) - Radionice komunikacijskih vještina

Kazališna družina „Ritam Igre” s ponosom predstavlja ideju provođenja projekta koji u sebi sadrži poticaj razvitka kulturno - umjetničkog amaterizma te interdisciplinarnu primjenu i suradnju glume, kineziologije i novinarstva.

Ciljana skupina u projektu „IGRA” su srednjoškolci, maturanti koji se spremaju za važan iskorak u svom životu te smo mišljenja kako im kombinacija kazališno - kinezioloških tehnika može biti od koristi u učenju o samom sebi.

Samoodrživost projekta „IGRA” se manifestira i kroz prilagodbu neovisno o dobi ili spolu potencijalnih polaznika radionica. Dakle, radionice mogu pohađati svi i sve dobne skupine  jer svaki čovjek može cijeli život učiti o sebi, o svom tijelu jer naše tijelo pamti sve naše informacije i potrebno ga je dodatno proučiti i osvijestiti. Polaznici bi naučili o sebi, o svom psihofizičkom  razvoju ličnosti, o svom tijelu te ponašanju kada su izloženi pogledima drugih. Zbog toga naš projekt  ima edukativnu i zdravstvenu  komponentu.

Originalnost, inovativnost i interdisciplinarnost  projekta su  jedna od naših najvažnijih snaga. Radionice razvoja komunikacijskih vještina bi se sastojale od tri komponente, tj. od strane tri educirana voditelja radionica koji predstavljaju različita područja profesionalnog djelovanja. Matej Sunara bi vodio novinarske radionice ponašanja pred kamerom, Ivan Baranović bi vodio radionice iz glume, a Teo Toula kineziološke radionice. Povezivanjem ovih naoko različitih društvenih smjerova mislimo kako sigurno imamo zajamčenu inovativnost jer nešto slično ovome trenutno ne postoji u Splitu, Dalmaciji, a ni u Hrvatskoj. U slučaju pogoršanja epidemije korona virusa projekt se može održavati i putem on line aplikacija.

Radionice čitanja i govorenja

Ove radionice namijenjene su osnovnoškolskoj i srednješkolskoj djeci te nastavnicima i profesorima koji žele doznati kako postupiti u radu s djecom na dramskom tekstu.

U sklopu radionica rade se vježbe za govor i glas, kao i individualni rad na tekstu.

U današnje vrijeme jako je važno da se ne zaboravimo izražavati; u tom tonu jednako je bitno da ne gubimo svoj glas jer bez njega nema ni riječi.
Jako je važno da djeca znaju kako se pravilno i lijepo govori, na koji se način pristupa tekstu i drami te što je glas i kako se njime služimo pri tome.

Govorne vježbe se sastoje od vježbi za glas, što uključuje vježbe pravilnog disanja koje je jako bitno ne samo za scenu, već i za život. Do pravilnog disanja se dolazi vježbama za dijafragmu, proširivanja i produljivanja daha, kao i raznih vježbi za dikciju, oblikovanja i izgovaranja rečenica na različite načine, raznih alata kojih nismo ni svjesni da posjedujemo. Sve navedno polaznici će moći naučiti pohađajući naše radionice.

Ukoliko se želite prijaviti na bilo koju od radionica slobodno nas kontaktirajte.